Троценко закликає добре подумати перед тим, як голосувати «сланцеве питання»

Депутати Івано-Франківської обласної ради не хочуть приймати угоду про дозвіл на видобуток сланцевого газу на території області, тому що профільне міністерство не надало експерті екологічні висновки по ній.

Депутати говорять про те, що, можливо, область буде мати настільки серйозні екологічні проблеми, що з ними просто не хочуть заздалегідь ознайомлювати ні депутатів, ні краян.

Депутат Андрій Троценко, який очолює профільний екологічний комітет облради, закликає депутатів подумати над тим, чи потрібно області дозволяти видобуток вуглеводнів на території області. Він пригадав 60 роки минулого століття, коли в Рожнятівському районі хотіли бувати атомну електростанцію. Тоді ж були ті самі мотиви, які і тепер – додаткові робочі місця, розвиток регіону, каже депутат, проте депутати зуміли сказати ні. «Атомну станцію збудували… В Чорнобилі…», - відзначив Троценко.

Окрім того, він згадав і ситуацію в Калуші із Домбровським кар’єром і хвостоховищами. Із «блага» він перетворився мало не на прокляття області. Тепер Україна може прославитися в світі, маючи першу мертву річку Дністер (якщо розсоли виллються), каже депутат.

Троценко відзначив, що область має і глину, і щебінь, і ліси, і нафту, і газ, і мінеральні води, « їх вистачить для того, щоби заробити на хліб з маслом».

Леся, 20.09.2013 11:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини