З Домбровських розсолів планують виготовляти протиожеледний засіб

В рамках робочої поїздки Прикарпаттям міністр екології Олег Проскуряков взяв участь у зустрічі керівництва Івано-Франківської облдержадміністрації з президентом компанії VOMM Impianti e Processi SpA Коррадо Веццані, одним з світових лідерів утилізації осадів.

Під час наради йшлося про можливість створення заводу з переробки відходів Домбровського кар’єру на території Прикарпаття.

На разі, представники компанії VOMM Impianti e Processi SpA, пропонують переробляти розсоли Домбровського кар’єру та отримувати кінцевий продукт (сухої суміші солей), який використовуватиметься як протиожеледний засіб.

«Створений продукт ми зможемо продавати як у Західній Європі так і на території України. Плануємо почати з виготовлення спеціальної солі, що використовують під час ожеледиці на дорогах, а в майбутньому можливо виготовляти добрива для сільського господарства», – наголосив президент Impianti e Processi SpA Коррадо Веццані.

В результаті зустрічі було підписано двосторон6ню угоду про наміри, відповідно до якого вже найближчим часом планується створення робочої групи за участі представників зацікавлених сторін. Головне завдання спеціалістів  напрацювання конкретних рішень, щодо можливості початку створення заводу з переробки відходів Домбровського кар’єру на території Прикарпаття.

Леся, 12.09.2013 10:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини