Івано-Франківськ став переможцем фестивалю «Парад вишиванок – 2013»

Вже в п’яте в м.Києві відбувся конкурс Всеукраїнський "Парад вишиванок". Івано-Франківськ взяв участь в даному фестивалі вдруге. Минулого року наша «Диво-писанка» виборола 1-ше місце та стала найкращою в Україні, тому цього року делегація м.Івано-Франківська очолювала святкову колону, яка рухалась від «Мистецького Арсеналу» до Майдану Незалежності.

Цього року фестиваль складався з таких конкурсів:
      - конкурси на кращу чоловічу, жіночу та дитячу вишиванки, 
      - дитячий конкурс української пісні, виконаної акапельно,
      - видовищний конкурс на найкращого «Диво-птаха», 
      - презентація рідного міста у карнавальній ході та
      - конкурс «Найчисельніша делегація».

У номінації «Презентація рідного міста» м.Івано-Франківськ цього року здобуло перемогу та 75 тисяч гривень. 

Презентація міста була побудована на основі «гуцульського весілля»: попереду йшов староста з весільним деревцем, за ним весільна пара в оточенні трембітарів, далі - весільні гості. Біля журі колона зупинилась, музики заграли весільну гуцулку, молода пара затанцювала перший весільний танець, всі інші підтанцьовували молодим, музики грали швидше, аж поки всі гості не залучились до запальної весільної гуцулки, танець завершився. Музиканти заграти весільний марш і вся колона рушила далі.

Місто в фестивалі представляли: трембітарі, народний аматорський ансамбль народного танцю «Карпати» Муніципального Центру дозвілля /художній керівник Георгій Железняк, балетмейстер –Ярослав Семкович, музичний керівник Петро Якимів/, народний аматорський ансамбль народного танцю «Візерунки» Центрального народного дому /керівники Галина Бай та Петро Нестерук/, оркестр народної музики, вишивальниця Синиця Наталія Іванівна та вокаліста Стецько Ірина Павлівна. Відповідальний за участь в конкурсі «Парад вишиванок» – заступник начальника управління культури Митхайло Коник.

Також в конкурсі на кращу жіночу вишиванку третє місце здобула вишивальниця та конкурсантка - Синиця Наталія Іванівна.
     

Леся, 29.08.2013 09:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини