Наше завдання полягає в тому, щоб якомога більше залучити людей-гіпертоніків до щоденного прийому ліків - Олійник

Під керівництвом директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Романа Мельника, 14 серпня, в конференц-залі обласної клінічної лікарні відбулась робоча нарада з аптечними закладами про стан реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в Івано-Франківській області.

На нараді були також присутні перший заступник директора  департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук, головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з терапії Лариса Боришкевич, начальник Державної служби з лікарських засобів в Івано-Франківській області Надія Шпур, головні лікарі районних лікувальних закладів, спеціалісти з терапії, кардіології, сімейної медицини та представники аптечних закладів.

За підсумками півріччя Івано-Франківська область займає шосте місце серед областей України щодо відшкодування коштів особам з гіпертонічною хворобою. Тому метою зустрічі вкотре стало скерування  працівників та керівників аптек, головних лікарів, щоб ті й надалі звертали  увагу на недоліки і зауваження, які виникали при виконанні Проекту.

«Наше завдання полягає в тому, щоб якомога більше залучити людей-гіпертоніків  до щоденного прийому ліків, - говорить перший заступник директора  департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук, - щоб був відповідний результат, не було ускладнень від цієї недуги. На сьогодні існує проблема для цілої держави і полягає вона в тому, що не використовуються кошти, які виділені на відшкодування, в повному обсязі. Адже це часткове відшкодування, а психологія така, що хворі не завжди йдуть до аптеки за ліками, бо частину грошей треба все-таки витрачати з власного бюджету хворого. Ми повинні переконати цих осіб, що дана хвороба не виліковується за тиждень, місяць, вона потребує лікування кожного дня».

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Романа Мельника: «Основні результати будуть в наступному році, вони не можуть бути моментальні, швидкі. Це довготривалий проект. І суть його полягає в тому, щоб розбудити почуття відповідальності за власне здоров’я. Такі завдання покладає перед собою і департамент охорони здоров’я».

Медики області наголошують  населенню краю, що гіпертонічну хворобу потрібно лікувати щоденно, при необхідності зверталися і до лікарів сільських амбулаторій, насамперед сільське населення, поліклінік, стаціонарів. Кожен, хто має підвищений рівень артеріального тиску повинен приймати ліки, тоді не буде таких ускладнень як інсульти, інфаркти міокарда і знизиться показник інвалідності та смертності.

Леся, 15.08.2013 14:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини