На Прикарпатті буде дитячий хоспіс

На базі Надвірнянського будинку дитини відбулась прес-конференція з питань щодо ходу будівництва дитячого хоспісу. Зустріч відбулась за участю директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Романа Мельника, головного позаштатного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з розвитку паліативної та хоспісної опіки Людмили Андріїшин, заступника директора департаменту будівництва та архітектури облдержадміністрації Романа Пацака та головного лікаря Надвір

«Здійснюється навчання педіатрів та медичних сестер дитячого хоспісу.  На 29 серпня запланований виїзний тренінг навчально-методичного центру з питань надання паліативної допомоги, -  інформує головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з розвитку паліативної та хоспісної опіки Людмила Андріїшин. – Щодо коштів – то все є відкрито. Всю інформацію бажаючі можуть почитати на нашій Інтернет-сторінці. Ми оплатили 30% авансу на будівельні роботи, 50% за виготовлення проектно-кошторисної документації, понад 3 тис. гривень за експертизу проекту, також купили транспорт для виїзного відділення  (яке зареєстроване при обласному Хоспісі), яке працює на даний момент і з дітьми в тому числі».

Неабияка заслуга і департаменту будівництва та архітектури облдержадміністрації. Адже з їхньою допомогою проводиться безкоштовно технічний нагляд за будівництвом об’єкту і ведуться роботи на найсучаснішому рівні. Як запевняє заступник директора департаменту будівництва та архітектури облдержадміністрації Роман Пацак: «Якість робіт і терміни виконання будуть дотримані в повному обсязі».

За словами очільника медицини Прикарпаття Романа Мельника «дуже приємно, що в суспільстві є люди, які готові допомогти, є розуміння того, що ми зараз робимо. Адже потреба в цьому хоспісі велика»

Леся, 14.08.2013 13:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини