Підсумки півріччя підбито на Колегії ГУ Міндоходів в області

Підсумки роботи за І півріччя 2013 року та заходи щодо забезпечення надходження коштів до бюджетів у другому півріччі розглянуто  під час засідання Колегії Головного управління Міндоходів в області за участі керівництва Івано-Франківської Митниці Міндоходів.

На засіданні надано оцінку організації роботи податкових та митних органів щодо виконання пріоритетних завдань, які стоять перед ними, та використання існуючих резервів наповнення бюджету.

Як зазначив начальник ГУ Міндоходів в області Віктор Рахміль, перше півріччя завершено з добрими показниками роботи. До бюджету Івано-Франківщини надійшло 2044,9 млн. грн. податків і зборів та 407,1 млн. грн. митних платежів.

Сума надходжень до державного бюджету склала 1624,6 млн.грн., зокрема 311,9 млн. грн. податку на прибуток, 244,9 млн. грн. податку на додану вартість та 33,4 млн. грн. акцизного податку. Місцеві бюджети отримали 827,4  млн.грн., що на 3 відс. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Особливу увагу приділено питанням боротьби з контрабандою та порушення митних правил. Наголошено на необхідності посилення аналітичної складової в роботі митниці, в тому числі в рамках проведення операції «Держкордон-2013».

 «Необхідно звернути увагу на якісне проведення аналітично-оперативної роботи при здійсненні оглядів товарів чи транспортних засобів без достатньо перевіреної інформації, -  наголосив посадовець. -  Важливо не затримувати оформлення вантажів, що може спричинити труднощі у веденні бізнесу чи навіть припинення діяльності платника,  а як наслідок – втрати бюджету». 

                Крім того, обговорено ряд питань стосовно організації роботи двох структур щодо виявлення та упередження кримінальних правопорушень у сфері оподаткування, протидії проявам корупції та  стратегії розвитку.

Леся, 15.07.2013 09:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини