Тимошенко треба провести додаткові обстеження

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я України інформує про те, що рекомендації німецьких лікарів щодо подальших кроків в ході реабілітації пацієнтки Ю. Тимошенко повністю співпадають зі спільними висновками Міжнародної медичної комісії, які були зроблені за підсумками останнього візиту представників німецької клініки «Шаріте» до Центральної клінічної лікарні «Укразалізниці».

Зокрема, українські та німецькі лікарі у своїх рекомендаціях зазначають про те, що перш ніж приймати будь-які рішення щодо застосування інвазивної терапії пацієнтці Ю. Тимошенко, необхідно провести додаткові обстеження.

Представники клініки «Шаріте» констатували, що умови та необхідне медичне обладнання для проведення такого обстеження є в ЦКЛ «Укрзалізниці».

Українські лікарі висловили думку про те, що таке обстеження може бути проведене за участі німецьких медиків. Станом на сьогодні пацієнтка Ю. Тимошенко згоди на проведення додаткового обстеження чи то іноземними, чи то українськими лікарям так і не надала. У зв’язку з цим, у спільному висновку українських та німецьких лікарів йдеться про неможливість визначення подальших кроків реабілітації пацієнтки через відсутність об’єктивних даних щодо обстеження Ю. Тимошенко.

Лише за наявності результатів обстеження може бути розглянута можливість щодо застосування методів інвазивної терапії або ж відсутності підстав для цього.

Таким чином, питання щодо проведення хірургічного втручання пацієнтці на сьогоднішній день не розглядається. Міністерство охорони здоров’я України висловлює солідарність із думкою головного лікаря ЦКЛ «Укрзалізниці» Михайла Афанасьєва щодо необхідності припинити політизацію ситуацію навколо реабілітації пацієнтки.

Прес-служба МОЗ України
http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20130701_c.html
Леся, 02.07.2013 16:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини