Швидка їхала на виклик майже півтори години

В Івано-Франківську чоловік посеред білого дня лежав на людній вулиці на сходах магазину. Небайдужі перехожі кілька разів телефонували медикам. Диспетчер "швидкої" відмовлялася висилати бригаду тільки тому, що чоловік був напідпитку, — йдеться в сюжеті ТСН.

 Непритомного чоловіка, що лежав просто на сходах магазину, побачила продавчиня. За її словами, чоловік був не старий, охайно вдягнений, і хоч від нього й тхнуло спиртним, але йому вочевидь було зле. Тож, разом із колегами жінка зателефонувала до "швидкої".

Вони розповіли медикам, що у чоловіка є травма голови, яка кровоточить. Відповідь диспетчера жінок приголомшила. Мовляв, він уже там давно. Виявилося, це був не перший дзвінок до "швидкої". Долею чоловіка на сходах уже опікувалися небайдужі перехожі. Але діагноз хворого диспетчер визначала "дистанційно". Вона зауважила, що у чоловіка болять крижі. Мовляв, він посидить кілька хвилин і піде.

Різні люди телефонували до "швидкої" кілька разів. Але медики приїхали майже за півтори години. Хоча дорога від підстанції до магазину, де лежав чоловік, забирає з десять хвилин.

Заступник головного лікаря станції швидкої та невідкладної допомоги міста Івано-Франківська Ігор Бойчук розповів, що хворий доставлений в наркодиспансер в стані алкогольного сп'яніння, а травм або ран на голові у нього немає. Керівництво "швидкої" заявляє: диспетчер діяв згідно з інструкцією. Пояснюють, що надто багато зараз є "вуличних" викликів, коли "пацієнт" сам устає і йде геть ще до приїзду "швидкої". А лікарям одна марна поїздка обходиться приблизно в триста грн.

 Із чоловіком, якого "швидка" відвезла до наркодиспансеру, поспілкуватися ТСН не вдалося, бо за кілька годин він пішов із лікарні. Який йому встановили діагноз, не сказали, пославшись на конфіденційність.

Нагадаємо, що у червні одесит помер після аварії, 2,5 години пролежавши на дорозі в очікуванні "швидкої". А в Києві пенсіонер помер за 50 метрів від поліклініки, чекаючи на "швидку". Раніше йшлося про те, що реформована "швидка" ігнорує виклики та залишає людей вмирати в страшних болях. Кореспондент ТСН Алла Пасс.

Леся, 26.06.2013 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини