Михайло Вишиванюк: Для нас важлива медична реформа. І не просто для реформи, для «галочки»…

У державі загалом і в області зокрема робиться все можливе для забезпечення гідних умов праці лікарів. На цьому акцентував увагу на урочистостях з нагоди професійного свята медичних працівників голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк

Протягом останніх років, як зазначалося, з державного бюджету на медичну галузь спрямовується утричі більше коштів, ніж раніше.

За ці кошти будуються нові медичні центри, встановлюється сучасне обладнання, здійснюються заходи з покращення надання лікарських послуг, як це і передбачено медичною реформою. 

«Для нас важлива медична реформа, і на цьому наголошує Президент України, не просто для реформи, для «галочки», а для того, щоб покращити якість медичного обслуговування, - зазначив, вітаючи медиків краю, голова облдержадміністрації. – Скоро буде впроваджений новий закон про охорону здоров’я, і ним буде передбачено нові умови оплати праці лікарів. Мова йде про 5-7 тисяч гривень»

За дорученням голови обласної ради працівників медичної галузі Прикарпаття вітав депутат обласної ради, головний лікар Солотвинської лікарні Манолій Піцуряк. Адресуючи своїм колегам слова подяки за нелегку, але таку потрібну працю, він наголосив: надзвичайно важливо покращувати умови роботи медиків. Цьому, зокрема, сприяло придбання за кошти з обласного бюджету 19 санітарних автомобілів для сільських закладів охорони здоров’я. Цього року планується закупити таку ж кількість транспорту. 

З нагоди свята медичних працівників Івано-Франківщини нагородили медалями «За заслуги перед Прикарпаттям», грамотами Міністерства охорони здоров’я України, спільними грамотами голів облдержадміністрації та обласної ради, подяками.

Леся, 17.06.2013 09:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини