Протидія корупції на Івано-Франківщині в органах Міндоходів

З метою забезпечення виконання основних завдань щодо  запобігання корупції в системі органів Міністерства доходів і зборів України також діють територіальні підрозділи внутрішньої безпеки.

Їх ефективна діяльність безпосередньо залежить від громадянської позиції платників податків, які мають можливість повідомити до підрозділів внутрішньої безпеки інформацію про протиправні дії працівників Міндоходів.

Так, на Івано-Франківщині з початку 2013 року працівники відділу внутрішньої безпеки при ДПС в області  Управління внутрішньої безпеки ДПС України провели 27 службових перевірок та розслідувань. Як результат, до правоохоронних органів передано два матеріали для прийняття рішень згідно закону, зареєстровано одне кримінальне провадження, керівникам податкових  органів винесено дев’ять подань про усунення виявлених службовою перевіркою недоліків, а також до матеріальної відповідальності притягнуто 31 податківця.

Окрім цього, впродовж чотирьох місяців працівники відділу розглянули 11 скарг, звернень громадян та юридичних осіб на дії працівників ДПС. 

Інформацію про випадки порушення прав платників податків, де вбачаються ознаки вчинення службових злочинів, корупційних правопорушень, появи громадян, які видають себе за податківців, а також інші правопорушення, можна повідомити, на оновлений телефонний сервіс Міністерства доходів і зборів України „Пульс”, який швидко реагує на критику від платників податків та громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників Міністерства. Номер „Пульсу” - (044) 284-00-07.

Лінія працює  цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники, а у неробочий час - інтерактивний автовідповідач.

Телефонна лінія працює за принципом call-back, тобто співробітники Міністерства доходів і зборів не тільки приймають звернення, але й потім повідомляють заявника про результати перевірки та вжиті заходи.

Конфіденційність та об’єктивність перевірки звернень гарантується.

Нагадаємо, на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 20.03.13 № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» та № 228 «Про реорганізацію деяких органів державної податкової служби, спеціалізованих митних органів та організацій» 24 квітня 2013 року проведено державну реєстрацію Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.

 

Леся, 20.05.2013 09:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини