Звернення голови обласної ради та голови ОДА стосовно Чорнобильської катастрофи

                                                                            Шановні краяни!

26 квітня минає 27 років з часу однієї з найтрагічніших у світовій історії катастроф – аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка ще й досі озивається людським болем та стражданнями.

Безпрецедентна за масштабами і наслідками техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС стала не тільки національною трагедією, але й екологічною тривогою для Європи, світу і надто важкою спадщиною для майбутніх поколінь.

Безперечно, масштаби Чорнобильського лиха могли б бути незрівнянно більшими, якби не самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків цієї аварії – наших співвітчизників. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, ліквідатори аварії, серед яких було й багато прикарпатців, виконали свій професійний і громадянський обов’язок, проявивши високий героїзм та самовідданість.

Сьогодні ми з глибокою вдячністю вшановуємо тих, хто віддав власні життя і здоров’я задля життя не тільки своїх рідних та близьких, але й усього людства.

Багато ліквідаторів Чорнобильської аварії, на превеликий жаль, уже відійшли у вічність… Пам’ять про них завжди буде світлою.

Чорнобильське лихо ще не одному поколінню нагадуватиме про себе. Але маємо зробити усе, щоб така трагедія ніколи не повторилася.

Напередодні 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи звертаємося з проханням до районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності допомогти родинам наших краян, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, у вирішенні їх найболючіших проблем.

Лихо, коли воно на нашій землі, чужим не буває.

 

 

 

 

Голова

обласної державної адміністрації 

 

    Михайло Вишиванюк

 Голова обласної ради

 

 

      Василь Скрипничук

 

Леся, 25.04.2013 10:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини