За вказівками як святкувати 1025-річчя Хрещення українські міністри їздять до Москви

"Перше засідання Церковно-громадської організаційного комітету Московського Патріархату з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Русі проведено 27 березня в Москві за участю делегацій Росії, України та Білорусі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Патриархия.ру".

(Вибачаюсь, що не дуже оперативно відреагував, закладка на це повідомлення пилилася в поштовій скриньці").

Від України у засіданні взяли участь митрополит Бориспільський Антоній, керуючий справами УПЦ (МП), митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Успенської Києво-Печерської лаври; Грищенко К.І., віце-прем'єр-міністр України; Вілкул Ю.Г., віце- прем'єр-міністр України, голова Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України", міський голова м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; Герега Г.Ф., заступник міського голови м. Києва – секретар Київської міської ради.

Очолив засідання Патріарх Кирил. Він звернувся до присутніх зі вступним словом, у якому підкреслив, що головним результатом святкування 1025-річчя Хрещення Русі повинна бути "допомога людям відчути подих історії, відчути духовне споріднення, знайти свій вільний, самобутній шлях у майбутнє" народів Росії, України і Білорусі.

Патріарх Кирил вважає, що без цього триєдиного споріднення, яким "сформована наша унікальна цивілізація", народи названих країн "зраджують собі" і "не можуть бути щасливими".

По завершенні засідання Патріарх Кирил "до уваги до внеску у справу зміцнення традиційних духовних і культурних цінностей народів Росії, України, Білорусії" і у зв'язку з 50-річчям від дня народження вручив голові правління громадської організації "День Хрещення Русі" О.В. Кривошиї (лідер української групи "Брати Карамазови") орден святого рівноапостольного великого князя Володимира III ступеня".


Олег МедведєвПоліттехнолог, віце-президент Української PR-Ліги

Леся, 23.04.2013 10:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини