Медичний скандал: на операційному столі померла вагітна жінка

Медичний скандал сколихнув Прикарпаття. 27-річна жінка померла просто під час операції. Третя вагітність виявилася патологічною - плід завмер на 18-му тижні розвитку. І жінку поклали до лікарні для чищення. Родичі вважають, що у трагедії винні медики. Ті ж запевняють -  робили все, що могли.

Удівець розповідає - то була їхня третя вагітність. Дружина на самопочуття не скаржилася, планові обстеження в лікаря не виявили жодної патології. Два попередні рази жінки народила без ускладнень. І тут - його кохана помирає на операційному столі.

Олександр Гезей, чоловік померлої:

- Вони сказали спочатку, що тромб увірвався, потім друга версія була - що серце відказало. Від наркозу. Зараз просто вони не можуть це сказати. Це ЧП дуже велике. Це помилка лікарів. Це по-любому.

Втім, медики твердять - не анестезія вбила пацієнтку. За попередніми результатами експертизи, жінка померла від потрапляння навколоплідних вод у легені і кров.

Ігор Вакалюк, головний лікар Івано-Франківського обласного перинатального центру:

Діагноз емболія навколоплідними водами… Гостра зупинка дихання. Це попередній діагноз. Реанімація тривала більше півтора години. Реанімувати не вдалось, повідомляє НТН.

 

Леся, 23.04.2013 08:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини