Спорт зникає з українських телеканалів

З українських «центральних телеканалів» зникають спортивні новини. У 2010 році канал «1+1» відмовився від програми «ТСН  ПРО СПОРТ», що виходила одразу після новин «ТСН». 2013 рік, став «роком» продовження цієї тенденції і вже «Вікна спорт»  закривають «вікна» на телеканалі СТБ , на каналі 2+2 (канал входить до «1+1» медіа»)  також припиняються трансляції новин спорту «ПРО спорт». Через деякий час «Спорт в подробностях»  на телеканалі Інтер також припиняє висвітлювати спортивні новини і від недавнього часу зникає  «Спорт репортер» на новому каналі.

  Хоча спорт на телебаченні ще залишається, але переважно на платних – кабельних  каналах, а на «центральних» поступово ефірна сітка заповнюється програмами нового формату.

  Телеканали, які відмовилися від спортивних новин-трактують по-різному дані дії. На «СТБ» не планується розвивати спортивний напрямок, причиною є націленість на жіночу аудиторію, канал «2+2» працює над оновленням формату. З 29 березня після 14 років своєї роботи-проект «Спорт репортер» припинив вихід на каналі.

 «Генеральний директор Володимир Локотко повідомив, що «Новий канал» більше не потребує послуг нашої команди», - розповів ведучий Слава Варда Телекритиці.

 «Спорту в подробностях на каналі Інтер більше не буде», - сказав директор «НІС» на телеканалі Інтер Євген Кисельов Телекритиці. 

Неофіційно говорять, про те що така політика телеканалів пов'язана  з відмовою донедавна основних алкогольних спонсорів-«двох великих алкогольних брендів». Інші компанії намагалися домовитися, але компромісу так і не вдалося знайти, а зумовлено це великими сумами капіталовкладень.

Журналісти в свою чергу вважають, що 3-5 хвилині випуски «вичерпали себе», адже зараз всю інформацію можна знайти в інтернеті, а офіційні донедавна спонсори такі, як «Хортиця» зрозуміли дану тенденцію і перестали себе позиціонувати у спорті.


Денис Тиняний

Леся, 12.04.2013 12:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини