Пальму першості, серед усіх недуг неінфекційного характеру надають серцево-судинним - Олінійчук

Проблема здоров’я населення є надзвичайно актуальною в будь-який час, особливо зараз, коли є маса захворювань. Пальму першості, серед усіх недуг неінфекційного характеру надають серцево-судинним.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук.

За його словами, саме ці хвороби дають високу інвалідність та смертність населення і є найпоширенішими серед всіх захворювань.

«На даний час ми маємо досить добрі результати в плані обстеження хворих з ішемічною хворобою серця і проведення коронографії. Також плануємо найближчим часом проводити операції на відкритому серці та реабілітацію хворих з серцево-судинними захворюваннями», - сказав Микола Олінійчук.

До речі, в Україні зареєстровано 12 292 642 хворих на артеріальну гіпертензію, каже заступник головного лікаря ОККД Андрій Волинський, і додає, що в Івано-Франківській області загальна захворюваність на артеріальну гіпертензію становить понад 300 тис. осіб.

 Виникнення і перебіг АГ тісно пов'язані з наявністю факторів ризику. До некерованих, спеціаліст з кардіології називає: вік, стать, спадковість. А до керованих: масу тіла, аліментарні фактори, паління, психосоціальні фактори, фізичну активність.

Кардіолог рекомендує вживати профілактичних заходів, оскільки  вони спрямовані на зміну способу життя і  є універсальною «вакциною» проти артеріальної гіпертензії, а обмеження вживання кухонної солі та алкогольних напоїв, зменшення маси тіла при її надлишку, зменшення вживання насичених жирів, солодощів та холестерину, відмова від паління, підвищення фізичної активності в години дозвілля, психоемоційне розвантаження та релаксація сприяє зменшенню її нових випадків на 50%.

Леся, 10.04.2013 10:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини