Інвестори Прикарпаття можуть убезпечити себе від ризикових операцій

Новий сервіс Міністерства доходів і зборів допоможе підприємствам з іноземними інвестиціями уникнути ризикових ситуацій через невірне тлумачення податкового законодавства. Інвестори не тільки отримають компетентний висновок щодо запланованої господарської операції, але й зможуть перевірити добросовісність своїх контрагентів.

            Щоб отримати правову оцінку свого інвестпроекту підприємству потрібно надіслати звернення до Міндоходів. Звернення можна надсилати як в паперовому, так і в електронному вигляді, в якому вказати назву підприємства, його місцезнаходження, копії документів, що підтверджують статус підприємства з іноземними інвестиціями, та викласти обставини про господарську операцію, яка вже проводиться або запланована. Крім того, слід вказати і реквізити контрагентів, про яких підприємство бажає отримати інформацію.

            Протягом 30 календарних днів фахівці Міндоходів аналізуватимуть звернення та нададуть мотивований висновок щодо відповідності господарської операції податковому законодавству. Листування буде індивідуальним та повністю конфіденційним. При цьому всі виявлені помилки підприємці матимуть змогу виправити самостійно до офіційного оформлення операції.

            Скористатися сервісом має змогу будь-яке підприємство з іноземним капіталом. На сьогодні в Івано-Франківській області зареєстровано 624 підприємства з іноземними інвестиціями, частка яких в статутному фонді становить більше 10 відс. 

Леся, 29.03.2013 11:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини