Український народ бореться за право відчувати себе вільним у своїй державі – Арсеній Яценюк

У четвер, 28 березня, до маршу «Вставай, Україно!» в Івано-Франківську долучилися понад 10 тисяч жителів області. Колону, яка пройшла центральною вулицею міста до Вічевого майдану, очолили голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, голова фракції «Удар» Віталій Кличко та фракції «Свобода» Олег Тягнибок.

Перед початком маршу Арсеній Яценюк заявив журналістам, що три опозиційні сили «єдині в прагненні принести зміни в нашу країну»: «І те, що сьогодні відбувається у Франківську, – це свідчення того, що ми ідемо правильним шляхом».

Арсеній Яценюк нагадав, що марш в Івано-Франківську вже четвертий в рамках акції «Вставай, Україно!», до якої долучаються тисячі людей. «Тисячі людей прагнуть змін. Тисячі людей висловлюють свою позицію, не бояться і кажуть: «ми хочемо змін в країні», - наголосив він.

«Ми дякуємо кожному, хто приходить на ці акції. Тому що так будується країна, так будуються зміни, так формується нова політична еліта і нова якість української держави», - підкреслив голова фракції «Батьківщина».

За його словами, опозиція має чіткий перелік політичних і економічних вимог: «Окрім відставки президента Януковича і відставки уряду, у нас є соціальний пакет. Це скасування пенсійної реформи, медичної реформи, прийняття нового Податкового кодексу. Це ті речі, що потрібні сьогодні для країни. І на цих протестних акціях люди вимагають від влади прийняти те, що ми поставили як свій політичний і економічний меморандум», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що всеукраїнський марш «Вставай, Україно!» в Києві відбудеться 18 травня, в День Європи, «щоб задекларувати, що Україна є і буде європейською державою і що український народ буде боротися за своє право відчувати себе вільним в своїй державі, обирати того, кого він хоче, і щоб українським народом керували ті, хто переживає за долю України і український народ».

 

Леся, 28.03.2013 18:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини