Хворобу ВІЛ треба знати кожному лікарю – Світлана Комар

13 березня на базі обласної дитячої клінічної лікарні відбувся семінар «Актуальні питання допомоги ВІЛ-інфікованим дітям в Україні», який провела завідувач центру «Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД» НДСЛ «Охматдит» - Світлана Комар.

Участь в семінарі взяла головний спеціаліст ДОЗ ОДА з педіатрії Лідія Сенюта, дільничні педіатри та сімейні лікарі області. 

Присутні аналізували клінічні випадки ВІЛ-інфікованих дітей та розв’язували тестові завдання. Завідувач центру розповіла не тільки про загальну характеристику ВІЛ-інфекцій у дітей, але й акцентувала увагу на епідеміологічних і клінічних показниках до тестування на ВІЛ-інфекцію, методи діагностики ВІЛ-інфекцій у дітей. Світлана Комар назвала «золотий стандарт ранньої діагностики ВІЛ-інфекції – визначення  ДНК ВІЛ методом ПЛР».

«Хворобу ВІЛ треба знати кожному лікарю, - додає вона. – Кожен з лікарів повинен переконати батьків, підлітків, щоб ті в свою чергу зробили тест на ВІЛ, адже люди повинні піклуватися один про одного».

Леся, 14.03.2013 09:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини