Надвірнянський міський голова Зіновий Андрійович: «Усі статті про мене чи мою родину мають замовний характер і публікуються з метою створення психологічного тиску….»

Напередодні чергової сесії міської ради Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович розповів про плани, досягненя та проблеми .

- Зіновію Мирославовичу, Ви неодноразово ділились з громадою своїми планами щодо впорядкування та благоустрою міського парку. Що плануєте зробити ?

- Стосовно міського парку імені
Івана Франка, то сьогодення вимагає зміни естетичного вигляду. Сьогодні громада міста потребує комфортного місця для проведення дозвілля. Тому міська рада докладає чимало зусиль,щоб парк повернув собі минулу славу місця, де дорослі і діти можуть відпочити від буденних справ. Протягом 2013-2015 роківпарк, територія якого займає біля 11га, ми плануємопривести у належний естетичний вигляд, залучивши частково з бюджету міста певні кошти та долучивши інші джерела фінансування. Раніше, у 70-80 роках, парк відігравав важливу роль у культурному житті міста. Тому сьогодні ми плануємо спорудити нову літню сцену, встановити нові лавки та  світильники. Додатково буде проведено озеленення  паркової території, споруджено нову вхідну арку та встановлено малі архітектурні форми, у вигляді споруд благоустрою.  Головною зміною буде оновлення та перенесення  погруддя Івана Франка. Звичайно, щоб урахувати думку мешканців Надвірної , ми проведемо громадські слухання з цього питання.


 – Скажіть, будь ласка, яка структура обслуговує  парк імені Івана Франка? На якій стадії втілення Ваших ініціатив щодо цієї паркової зони?


- Міський парк знаходиться на обслуговуванні комунального підприємства «Надвірнакомунсервіс», але коштів для реконструкції цього об’єктав комунальників не вистачає, тому ми намагаємось залучити до цієї справи потужні підприємства, які є у нашому місті, а також підприємців та меценатів. Також з 2011 у нашій області діє обласний конкурс проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.  У 2012 році  ми взяли участь  у цьому конкурсі та отримали співфінансування проекту будівництва скейт майданчикав парку. Реалізація проекту розпочнеться цього уже цього року. Цим ми хочемо залучити молодь міста до проведення культурно- спортивного дозвілля в парку. Сьогодні на території парку вже облаштовано  площадку для молодіжної дискотеки,ведуться роботи щодо покращення інфраструктури.

Однією з доволі гострих проблем міста є утилізація твердих побутових відходів.Громадськість міста стурбована ситуацією, яка склалась  на полігоні в урочищі Кар’єр. Який Ви бачите вихід з цієї ситуації?


- Кожна справа має свій ресурс.Не є винятком і полігон з утилізації твердих побутових відходів. 1996 року в урочищі Кар’єр, яке розташоване на території земель запасуПнівської сільської ради,було облаштовано полігон для твердих побутових відходів. Цей об’єкт слугував для утилізації сміття не тільки Надвірнянщині, але й іншим районам . У 2002 році міська рада зробила проект відведення землі, і наше комунальне підприємство отримало державний акт на постійне користування цією земельною ділянкою. У 2008 році полігон практично вичерпав свій ресурс. На сьогоднішній день полігон утилізує тверді побутові відходи згідно з отриманими лімітами. Тому тепер тут утилізовується сміття тільки суб’єктів господарської діяльності міста Надвірна. Іногороднім із-за меж Надвірної шлях на полігон буде закритий.
Ситуація з полігоном є важкою, але контрольованою. Депутатами міської ради було прийнято відповідне звернення до керівництва області та району щодо вирішення цієї проблеми. На даний об’єми захоронення ТПВ на даному полігоні  становлять 30 % від потреби 2011-12 років. У 2013 році міська рада разом з громадою прикладе максимум зусиль, щоб полігон в урочищі Кар’єр припинив діяльність. За«екологічні» кошти міська рада проведе рекультивацію полігону. За умови, якщо не буде знайдено нового полігону для утилізації твердих побутових відходів за межами міста керівництвом району чи не буде іншого вирішення цієї проблеми, міська рада виділить полігон в межах міста виключно для потреб Надвірної.


 - Минула зима, й асфальтне покриття зникає на очах, а коштів на ремонт обмаль.Що робити в цій ситуації ?

- Є багато нарікань на критичний стан доріг, але хочу зауважити, що вони діляться на дороги національного, регіонального, обласного та вулиці місцевого значення.Останні перебувають на балансі міського комунального підприємства. Звісно, мешканцям міста немає різниці, хто за які дороги відповідає. Ми їх розуміємо. Більше того, міські дороги постійно ремонтують в межах коштів, які ми можемо витратити на їх належне утримання. Якщо відокремити форми власності, то утримання доріг комунальної форми власності, за які ми відповідаємо, полягає втому, що з допомогою депутатського корпусу міської ради визначена стратегія напрямків роботи комунального підприємства, яке відповідає за належний стан вулиць міста і згідно з графіком здійснює якісний поточний та капітальний ремонт вулиць. Можу сказати, що якщо зробити якісний ремонт з дотриманням усіх технологічних процесів, то асфальтове покриття служитиме довгі роки.


- На якому етапі знаходиться відновлення моста через річку Бистрицю ?


- Скажу вам,що  замовником  та відповідальними за ліквідацію наслідків повені 2008 року був відділ капітального будівництва  Надвірнянської РДА. Після другої повені ми детально вивчили ситуацію щодо берегоукріплення і з допомогою різних джерел фінансування та залученням підприємств району спільними зусиллями з районною владою  у 2011-12 роках зробили великий обсяг робіт з берегоукріплення. Стосовно пішохідного мосту, то у 2011 році за сприяння  «Нафтохіміка Прикарпаття», ПАТ «УкрНафта» та інших потужних підприємств району було забурені бурові  труби та проведено інші роботи з відновлення моста.Цього року плануємо провести зварювальні роботи.Маємо надію, що для повного відновлення цього об’єктавистачить 500-520 тисяч гривень.


 -  Доволі довгий час інтернет-видання  «Правда.if.ua»публікує про Вас та Вашу родину різного роду нісенітниці.  Що Ви можете сказати з цього приводу?


- Ви правильно сказали, саме нісенітниці.З цього приводу можу багато сказати про справжню мету, яку переслідують замовники цих публікацій, але не хочу опускатись до їхнього рівня. Знаю, що це інтернет-видання створене з метою дискредитації тієї чи іншої особи для того, щоб нав’язати суспільству певну думку, яка, як правило, нічого спільного з правдою не має. Усі статті про мене чи мою родину мають замовний характер і публікуються з метою створення психологічного тиску задля досягнення своїх дрібних меркантильних інтересів. На моємо місці може опинитися буть хто , хто не піддається на підтримку того, чи іншого питання потрібного тих осіб. які пишуть про це все. Інколи я запитую себе, а чи все так ідеально у людей, які курують роботу цього сайту. Як кажуть,  Бог їм суддя, і не мені їх судити, тим більше в будь-який спосіб відповідати на їхні закиди. Для мене на першому місці стоїть робота для добра нашого міста та громади.І тільки громада, яка двічі обирала мене міським головою, може давати оцінку мені, а все решта я вважаю бурею у склянці води . Безперечно, ви можете провести журналістське розслідування, пролити світло на це інтернет-видання та прояснити читачам, що за «правду» там публікують.


                                                                  Спілкувався  Всеволод  Кисілевський

Леся, 14.03.2013 08:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини