Цього року на Прикарпатті мають побудувати п’ять нових дитячих садків

На сьогоднішній день в області всі діти 5-річного віку отримують дошкільну освіту. Працює 380 дошкільних навчальних закладів, які відвідує 31,5 тис. дітей. В той же час 3,7 тис. дітей перебувають на черзі в очікуванні можливостей піти у дитячий садок. 

Про це повідомив директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко. 

«Для того, щоб зменшити чергу, в 2013 році передбачено створити 830 нових місць у дошкільних закладах», - зазначив Сергій Дерев’янко.

Це можливо, насамперед, завдяки будівництву дитсадків. Цього року в області заплановано спорудити 5 дошкільних закладів, розрахованих на 320 дітей (у с. Верхній Ясенів Верховинського району, с. білі Ослави Надвірнянського району, селах Вовчинець і Хриплин Івано-Франківської міської ради, с. Поляниця Яремчанського району). 

«Передбачається відкриття восьми дошкільних навчальних закладів у пристосованих приміщеннях, зокрема, у Верховинському, Галицькому, Коломийському, Рожнятівському, Снятинському і Тисменицькому районах, - поінформував Сергій Дерев’янко. – Крім того, впродовж 2013 року заплановано відновити роботу 4-х тимчасово закритих навчальних закладів»

Ще один шлях збільшення кількості місць для дошкільників – створення навчально-виховних комплексів. Як прозвучало на прес-конференції, у 2011-2012 роках на Івано-Франківщині 34 загальноосвітні школи було реорганізовано у НВК. 

Останнім часом на Прикарпатті почали відкривати і приватні дитячі садочки.

«Сім підприємців в області надають такі послуги, - зазначив Сергій Дерев’янко. – Створено 60 груп короткотривалого перебування, які відвідують близько 580 дітей дошкільного віку»

Для покращення ситуації щодо забезпечення дітей дошкільною освітою, в області планують здійснювати постійний моніторинг роботи навчальних закладів та шукати оптимальні варіанти їх ефективного використання. Для цього залучатимуть як бюджетні кошти, так і позабюджетні надходження. 

У 2012 році з обласного бюджету на розвиток дошкільної освіти спрямували 4 млн. грн. через обласну програму «Розвиток освіти Івано-Франківщини». 

 

Леся, 13.03.2013 10:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини