Преосвященного Іоана, єпископа Коломийського і Косівського звільнили від управління Коломийською єпархією

Християнський портал КІРІОС опублікував журнали чергового засідання Священного Синоду УПЦ КП, яке відбулося 8 березня у Києві під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Синод прийняв низку кадрових рішень, визначив порядок обрання та кількість делегатів, які мають бути обрані на Помісний Собор УПЦ КП, який відбудеться 27 липня цього року, схвально оцінив підсумки візиту делегації ВРЦіРО до Брюсселю, висловив занепокоєння з приводу певних законодавчих ініціатив Кабінету міністрів України та розглянув річні звіти про діяльність низки єпархій Київського Патріархату.

Витяг з ЖУРНАЛУ № 14


МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про стан справ у Коломийській єпархії.

ДОВІДКА:

У зв’язку з важкою хворобою (інсульт) преосвященний Іоан, єпископ Коломийський і Косівський, не може відправляти богослужіння та здійснювати керівництво єпархією.

УХВАЛИЛИ:

1. Звільнити преосвященного Іоана, єпископа Коломийського і Косівського, від управління Коломийською єпархією за станом здоров’я та почислити його на спокій.

Подякувати преосвященному єпископу Іоану (Бойчуку) за понесені труди та піднести молитви за його здоров’я.

2. Призначити преосвященного Юліана (Гаталу) єпископом Коломийським і Косівським, звільнивши його від обов’язків єпископа Городоцького, вікарія Львівської єпархії.

3. Зобов’язати преосвященного Юліана, єпископа Коломийського і Косівського, та Єпархіальне управління Коломийської єпархії забезпечити достатнє довічне утримання для преосвященного єпископа Іоана (Бойчука).

Леся, 09.03.2013 09:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини