Прикарпаття готується до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

Розпорядженням облдержадміністрації №98 утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення в області святкових заходів з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі (керівники області Михайло Вишиванюк і голова обласної ради Василь Скрипничук - співголови Оргкомітету). 

Відповідно до Плану заходів, у березні відбудеться молодіжна велопроща до Гошева за участю товариства українських студентів-католиків «Обнова»; у березні-травні проходитимуть духовні реколекції для молоді та молодих подружніх пар спільно з молодіжною громадською організацією «Українська молодь Христові» і піша молодіжна проща до чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос Галицького району; у травні в Коломийському Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Йосафата Кобринського пройде наукова конференція «Історичні постаті української церкви та їх роль у просвітницькому, культурному та національному відродженні», а в Музеї мистецтв Прикарпаття – Всеукраїнський пленер художників «Сакро-Арт».

У липні – серпні у с. Рибне Тисменицького району діятиме наметовий оздоровчо-виховний табір Молодіжної комісії Івано-Франківської єпархії УГКЦ, а у вересні пройде обласна Галицька хорова академія, присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі.

Леся, 28.02.2013 10:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини