Гуморист Микола Савчук та молодий карикатурист Ігор Бежук представили свої доробки

У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського відомий коломийський сміхованець, журналіст, заслужений артист України Микола Савчук та молодий карикатурист Ігор Бежук представили свої доробки - чотири гумористичні книжки.

 Найтовща та найповажніши книга – це «Український гумористично-сатиричний календар-альманах» - міні-енциклопедія української гумористики, яка містить довідковий матеріал про майстрів цього жанру у широкому представленні витягів із гумористично-сатиричних часописів, збірок і фестивалів.

Разом з альманахом Микола Савчук представив ще три свої видання: «Веселку сміху», до якої увійшли авторські гуморески, коломийки, іронічні вірші, жартівливі пісні, оди, а також невеличку віршовану збірку гуморесок «Балет», частина з яких написана гуцульською говіркою, та «Анекдоти українською».

Всі книжки ілюстровані коломийським карикатуристом Ігорем Бежуком ,якого українці і не тільки знають як автора народних талісманів футбольного чемпіонату Яся та Івася. Натхнення митці черпають з повсякденного життя.

Зупинятись на досягнутому Ігор Бежук та Микола Савчук не планують, вже у 2013 році потішать новими доробками, зокрема щомісяця виходить відновлений гуморестичний журнал «Патилько», а в соціальних мережах всесвітньої мережі інтернет майже щотижнево можна побачити карикатури та шаржі Ігора Бежука.

Леся, 22.02.2013 10:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини