На дорозі кожна помилка – це пролита кров або загублене життя – Ярослав Ковальчук

Начальник управління Державтоінспекції УМВС України в Івано-Франківській  області майор міліції Ярослав Ковальчук провів прес-конференцію на тему: «ДАІ працює для людей».

Під час зустрічі із журналістами центральних та обласних засобів масової інформації керівник прикарпатської ДАІ наголосив, що найважливішим питанням діяльності Державтоінспекції є забезпечення  безпечного переїзду дорогами області. Для цього здійснюються профілактичні відпрацювання проблемних територій, спрямовуються зусилля на виявлення в процесі дорожнього руху водіїв, які легковажно ставляться до Правил дорожнього руху. 

«Наводячи приклади дорожньо-транспортних пригод та їхніх наслідків, хочемо привернути увагу усіх, хто сідає за кермо, що на дорозі не буває банальних помилок, як в граматиці, котрі можна виправити. На дорозі  кожна помилка – це пролита кров або загублене життя» – каже Ярослав Ковальчук.

Лише за минулий рік унаслідок ДТП загинуло 111 осіб, а 410 травмувалися.  Через власну необережність 60 пішоходів потрапили під колеса автомобілів і травмувалися, а для 20 – наслідки стали фатальними.

І це статистика за один рік, а якщо говорити за останні  5 років, то треба «бити на сполох», щоб застерегти від біди інших людей і припинити  «конвеєр смерті» на дорогах. Але як зазначив начальник обласної ДАІ, «не тільки каральними методами будемо дисциплінувати водіїв, але й виховними, тобто навчальними».

Леся, 18.02.2013 12:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини