Івано-Франківськ має два села, з якими не може ніяк встановити межі

Про це на оперативній нараді повідомив заступник начальника управління земельних відносин Микола Іванчишин.

Він розповів, що в грудні 2010 року між виконавчим комітетом міської ради та інститутом землеустрою укладений договір на становлення меж Івано-Франківська, на загальну суму 215 тис.грн. За даний час проведено комплекс топографічних, геодезичних робіт та камеральних робіт по визначенню окружної межі міста, складено акти польових обстежень і погодження меж.

«Сьогодні дані акти уже підписані усіма суміжними землекористувачами, крім Загвіздянської сільської ради та Крихівецької сільської ради», - зазначив заступник начальника управління земельних відносин.

За словами Миколи Іванчишина, по першому питанню це претензії Загвіздя, які стосуються урочища «Нивки». І  це незважаючи на те, що досягнуто мирову угоди між Івано-Франківськом та Тисменицької Райдержадміністрацією.

«А от по другому питанню, вже довший час матеріали по встановленню межі села Крихівці проходять експертизу в головному управлінні Держкомзему області», - інформує він.

Як розповів Микола Іванчишин, зважаючи на це, міське управління земельних відносин звернулося до співголів обласної комісії по врегулюванню земельних спорів Василя Бруса та Остапа Дзеси з метою вирішення питання по суті та прийняття рішення обласної ради. Після прийняття рішення матеріали будуть направлені на експертизу в Держкомзем України і після позитивного висновку будуть направлені на розгляд Верховної Ради.

«Вчора я мав розмову із начальником обласного управління Держкомзему і він пообіцяв, що до кінця тижня експертиза буде виконана. Так у нас залишиться тільки одне Загвіздя», - сказав перший заступник міського голови Зіновій Фітель.


Леся, 22.11.2012 11:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини