Лікування гіпертонічної хвороби дешевшає

Сьогодні в обласному клінічному кардіодиспансері відбулася прес-конференція по обговоренню впровадження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2012 року № 907.

Як повідомив головний лікар кардіодиспансеру Віктор Якимчук, сьогодні в Івано-Франківській області гіпертонічною хворобою хворіє 156 тис. людей.

«Ми зараз знаходимося на другому етапі пілотного проекту щодо забезпечення населення лікарськими засобами для лікування артеріальної гіпертензії», - зазначила заступник начальника держслужби з лікарських засобів у Івано-франківській області Світлана Дорожна.

За словами Світлани Дорожної, згідно цього проекту людина отримує лікарські засоби не за повну вартість, а за ціною, яка є різницею між фактичною роздрібною ціною та референтною ціною, затвердженою МОЗ.

«Тобто пацієнт приходить в аптеку і отримує ліки, саме за різницею, а референтну ціну держава відшкодовує вже пізніше», - наголошує вона.

Завідувач відділу контролю при ГУОЗ ОДА Михайло Клим звернув увагу на те, що ліки для лікування гіпертонічної хвороби люди зможуть придбати у всіх без винятку аптечних закладах.

«Рецепт діятиме протягом місяця. Не треба буде ходити по рецепт щоразу», - розповів Михайло Клим та зазначив, що в одному рецепті значитиметься тільки одна назва препарату.

Завдяки цьому проекту, як розповіли на прес-конференції, кожен пацієнт на одному рецепті при одноразовому зверненні  економитиме в середньому п’ять-сім гривень. Та все залежатиме від вартості препарату.

Медики наголосили на тому, що потрібно стимулювати населення лікуватися і запросили всіх мешканців Прикарпаття до лікувальних закладів перевірити артеріальний тиск

Леся, 19.11.2012 15:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини