Олександр Сич висловив стурбованість ситуацією навколо облаштування сміттєзвалища в Надвірнянському районі

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час заслуховування на колегії обласної державної адміністрації звіту голови Надвірнянської райдержадміністрації Володимира Калічка щодо інвестиційної, науково-технічної та інноваційної діяльності для вирішення питань соціально-економічного розвитку району закцентував увагу доповідача на проблемі відкриття полігону твердих побутових відходів, що його планує облаштувати влада Надвірнянщини.

Нове сміттєзвалище у передгір’ї Карпат вже незабаром може бути облаштоване на 15  гектарах  між селами Делятин, Лоєва та Красна. Олександр Сич висловив стурбованість такими намірами, а тим паче можливим прийняттям будь-яких рішень щодо цього питання без винесення його на широке громадське обговорення та одержання згоди сільських рад навколишніх населених пунктів.

«Ділянка, де планують відкрити полігон твердих побутових відходів, знаходиться в мальовничій місцевості. Дозволяти зробити сміттєзвалище на території, де протікають десятки потічків, знаходяться різноманітні водоймища, можна лише з якихось незрозумілих мотивів», –  резюмував Олександр Сич.

Голова обласної ради зауважив, що ініціатива облаштування полігону твердих побутових відходів уже спричинила різке громадське невдоволення й призвела до різного роду акцій протесту місцевих мешканців. За словами Олександра Сича, такі рішення обов’язково мають стати предметом широкої дискусії, ретельного аналізу із залученням науковців та відповідних фахівців, а не прийматися в односторонньому порядку.

Леся, 16.11.2012 16:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини