Найболючіші проблеми незрячих на Прикарпатті

Сьогодні в Івано-Франківську відбулося засідання круглого столу на тему: «Інтеграція незрячих в сучасне суспільство»

Круглий стіл присвятили Міжнародному Дню незрячих.

« Скільки б влада не розказувала, що вона покращує умови для незрячих, практика показала, що вирішення проблем незрячих стоїть на місці», - зазначила на засіданні Марія Гогільчин, голова  ГО "Біла тростина" (івано-франківська громадська організація жінок-інвалідів).

За її словами, все те що для зрячих стало звичним, для незрячих може обернутися трагедією. Зокрема, це відкриті каналізаційні люки, необгороджені ями, обломки від лавок і інших конструкцій, паркування авто в неналежних місцях та багато іншого.

«Ми не просимо жалюгідних подачок, ми хочемо створення належних умов та достойного ставлення з боку суспільства», - наголошує голова ГО « Біла тростина».

А для того щоб  умови були належними потрібно не багато.

Незрячим необхідно безперешкодний доступ до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, доступна медицина та освіта, працевлаштування та соціальний захист.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Олінійчук в своєму виступі зазначив, що незрячі серед людей з інвалідністю найбільш уразлива категорія і вибачився за всі огріхи медицини.

Він виказав свої сподівання, що робота круглого столу дасть позитивні результати. А також в разі необхідності закликав інвалідів звертатися до нього особисто. 

Леся, 13.11.2012 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини