Хардбол в Івано-Франківську

Розвиток ігор військово-спортивного спрямування на Західній Україні та Івано-Франківську зокрема набирає обертів. Відносно новим для наших терен є такий вид «чоловічих» ігор як хардбол. Як явище хадбол зародився досить давно проте тільки зараз почав набувати популярності серед екстремалі та прихильників ігор військового спрямування. Суттєвою відмінністю хардболу від схожих типів ігор є те, що в ньому використовується важка пневматика, що стріляє свинцевими або стальними кульками.

З метою розвитку та популяризації хардболу в м. Івано-Франківськ 04.10.2012 р. була проведені перші міжобласні збори хардбольних команд. Участь в них взяли команда «Воля» з м. Львова, а також «Лицарський Хрест», що представляла м. Івано-Франківськ. Протягом дня було відіграно понад 15 ігор з різноманітними сценаріями, що включали як маневри на відкритій місцевості так і в приміщеннях.

Організатори зборів зізнаються: «Досить важко на даний час зібрати велику кількість гравців для проведення таких зборів але завдяки небагатьом ентузіастам це стало можливим. Хардбол досить екстремальний та інколи болісний вид військово-спортивних ігор. Необхідно мати хорошу фізичну підготовку. Проте ми не забуваємо і про практичні навики поводження зі зброєю, а також проводимо постійні тренування для більш злагоджених дій бід час хардбольних поєдинків та боїв.»

«Хардбол – це чудовий спосіб фізичного та духовного гартування» - висловив своє переконання один з організаторів Назар Вознюк. «Ми переконані, що цей вид військово-спортивних ігор стане популярним серед молоді Прикарпаття, а кількість команд щороку буде збільшуватися». 

 

Леся, 06.11.2012 09:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини