Івано-франківських платників ПДВ збільшилось на 59 відсотків

Як свідчить статистика, з початку року платниками податку на додану вартість зареєстровано 258 юридичних осіб. Минулорічний показник таких платників лише 162 юридичні особи. Податківці Івано-Франківської області відзначають стабільне збільшення платників цього податку щомісяця.

Насамперед збільшення кількості видачі свідоцтв платника ПДВ пов’язане із скасуванням деяких обмежень для реєстрації платником даного податку, оскільки зареєструватися тепер може будь-яка особа, яка проводить оподатковувані операції. Також  скорочені строки реєстрації та перереєстрації платників ПДВ у податкових органах з 10 до 5 робочих днів.

Так, у вересні платниками ПДВ стали ще 27 юридичних осіб. Порівняно з вереснем минулого року кількість платників, які отримали свідоцтво платника податку на додану вартість, зросла на 8 відс.

Збільшення кількості ПДВ-шників позитивно позначилось і на надходженнях податку на додану вартість. Так, за 9 місяців 2012 року до бюджету зібрано 401,2 млн. грн. ПДВ, що на 55,6 млн. грн. перевищує показник минулого року.

Всього в органах податкової служби області на 01.10.12 обліковується 4085 платників податку на додану вартість. 

Леся, 31.10.2012 09:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини