В будинку нічного перебування проблеми із теплопостачанням

В Івано-Франківському будинку нічного перебування все налагоджено, єдиним невирішеним питанням є питання теплопостачання.

Сьогодні він готовий прийняти до 40 осіб без постійного місця проживання.

 «Будинок має 30 ліжкомісць і є можливість заповняти в осінньо-зимовий період ще до 10 ліжкомісць», - зауважила на оперативній нараді директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Олександра Заклинська.

За словами директора департаменту соціальної політики, на сьогоднішній день в Будинку постійно перебуває 15– 17 безхатченків.

Зважаючи на погіршання погодних умов, керівництво прогнозує 90 % заповнення до перших серйозних морозів.

Як повідомила Олександра Заклинська на сьогодні налагоджено співпрацю з медиками, укладено угоди з підприємцями щодо надання гуманітарної допомоги продуктами, зокрема, в щочетверга до закладу завозять безкоштовний хліб, налагоджено  взаємодію з Благодійним фондом «Карітас – Івано-Франківськ, УГКЦ» та Червоним Хрестом.

З міліцією також налагоджені спільні соціальні патрулювання.

«Міліція завжди ходить з нашими соціальними працівниками. Контролюємо, проводимо роз’яснювальну роботу, коли треба допомагають госпіталізувати», - розповідає директор департаменту

Єдиним невирішеним питанням, за словами Олександри Заклинської, є питання теплопостачання.

«Тепло в приміщенні є, але є проблеми з тепловим вводом», - зазначає вона.

Оскільки саме приміщення перебуває на балансі УМВС, переобладнати ввід самотужки адміністрація закладу не може.

За словами чиновниці, в Будинку і труби поміняні, і теплопостачання замінено, і ремонт зроблено, залишилося тільки запустити.

В свою чергу міський голова висловив сподівання, що спільно з керівництвом міської міліції і представниками Теплокомуненерго проблему буде вирішено. 

 

Леся, 30.10.2012 16:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини