Українці платять до 20 тис. доларів за безкоштовну програму-лотерею «Грін кард»

Сьогодні вперше  відвідала Івано-Франківськ керівник відділу імміграційних віз посольства США Наталія Н. Сміт.

На прес-конференції вона розповіла про Програму ДВ, яка дає можливість отримати диверсифікаційну імміграційну візу США особам, які відповідають простим, але жорстким критеріям.

Як зазначила Наталія Н. Сміт, раніше були різні види подачі заявок на участь у лотереї «Грін Кард», тепер це відбувається виключно через інтернет, в режимі он-лайн.

З-поміж правильно заповнених заявок за допомогою комп’ютера випадковим чином відбиратимуться виграшні.

«Ми не рекламуємо програму, ми маємо багато людей. Просто ми відчуваємо, що людей використовують», - зазначає представник посольства США в Україні

Як відомо, в багатьох країнах де дії дана програма дуже багато посередників, які пропонують свою допомогу за певні кошти і Україна не виключення.

За інформацією, якою володіє керівник відділу імміграційних віз,  в Україні така «допомога» коштує від семи до двадцяти тисяч доларів та жодної гарантії отримання візи посередник надати не може.

«Для мене навіть в Америці це дуже великі гроші», - говорить вона.

Важливо відзначити, що участь у щорічній ДВ-лотереї абсолютно безкоштовна. Уряд США не співпрацює з жодними консультантами чи приватними фірмами.

«Ми не гарантуємо, що допоможемо в ситуації коли приватні агенти та агентства вимагають гроші, але ми хочемо знати про такі випадки. Зрештою кожна людина має вибір заповнити заявку сама чи звернутися до посередника», - зазначає представник посольства США.

Леся, 12.10.2012 15:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини