Чи залишиться вулиця Шевченка з липами?

Як було зазначено на оперативній нараді без дерев вулиця не залишиться. На місці зрубаних дерев буде висаджено нові. А тому вулиця Шевченка й надалі буде з липами. Також чиновники обіцяють прислухатися до думки мешканців міста.

Зі слів Ростислава Кукурудза, депутата Івано-Франківської міської ради, у соціальних мережах триває серйозна дискусія щодо запланованої вирубки лип на вул. Шевченка. І потрібно заспокоїти мешканців міста, бо ситуація навколо проблеми серйозна.

 «Колишня назва вулиці – Липова, ці дерева є одним із символів Івано-Франківська і до них треба ставитися, як до міської легенди», - вважає депутат.

Директор Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку, заступник міського голови Микола Саєвич в свою чергу стверджує, що якщо дерева треба буде вирубати – то їх вирубають.

«Після буревію на цій вулиці попадали дерева і скільки вони порвали електромереж. Ми спочатку хочемо, щоб дерева росли по сто років, а потім, як дерево впаде, щоб міська рада і виконавчий комітет відшкодовували збитки. На вул. Шевченка робитимуть комунікації і, якщо треба буде видалити дерево – його видалять, а ті, які не заважатимуть роботам, залишать. На місця вирубаних дерев посадять нові липи, це передбачено проектом», - говорить директор департаменту.

Також Микола Саєвич зазначив, що через старі дерева, світла на цій вулиці майже не було, а тепер буде зовсім інше освітлення.

Заступник міського голови пообіцяв, що до обговорення цієї проблеми чиновники запросять громадськість.

Леся, 10.10.2012 08:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини