Заяви міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса про нібито рекордне фінансування комунального господарства у 2012 році не відповідають дійсності - депутат

Заяви міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса про нібито рекордне фінансування комунального господарства у 2012 році не відповідають дійсності.

Зокрема, міський голова, що кандидує у виборах до Верховної Ради, стверджує, «що нині в комуналці міста створені всі умови для того, щоб мешканцям надавали послуги високої якості, адже ще ніколи з міського бюджету не виділялося стільки коштів на ЖКГ, як в цьому році».

На жаль, такі заяви мера не мають нічого спільного з реальним станом справ. Навпаки, за час його перебування на посаді щорічно зменшувалось фінансування житлово-комунального господарства. Причиною є щорічне зменшення відповідних статей вільних до розподілу доходів міського бюджету.

Зокрема, у 2007 році загальне фінансування ЖКГ в частині утримання та ремонту житлового фонду склало 12,5 млн. грн., у 2008 – 11,8, у 2009 – 8,8, 2010 – 7,4, 2011 – 6,5 млн.

Станом на сьогодні, на виконання всіх міських програм з утримання і ремонту житлового фонду виділено лише 2,8 млн. грн. Для порівняння у 2007 році тільки для утримання ЖЕО міський бюджет профінансував 2,85 мільйонів гривень. Про те, що в докризовий час ці гроші мали зовсім іншу вартість навіть не говоримо.

Нагадаємо, що саме за фактичне доведення міського ЖКГ до банкрутства, на початку 2011 року депутати одностайно виставили незадовільну оцінку роботі міського голови.

 

З повагою                                                               

депутат Івано-Франківської міської ради                                                       Капустяк Олег

Леся, 28.08.2012 15:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини