«Потяг до Яремче» організували лише за два тижні

Яремче на один день стало центром сучасної української культури. 25 серпня в рамках мистецького фестивалю «Потяг до Яремче» в столиці Карпат пройшла літературна частина фестивалю, яка була об’єднана темою мандрівної літератури і представлена книгою «Соломонова Червона Зірка». Організатори свята відзначають, що назва книги має виключно географічний характер, адже крайня західна точка України – це село Соломонове, а крайня східна – Червона Зірка. Між ними 1316 км – і це вся Україна. «Потяг до Яремче» відвідали ті автори, чиї твори розміщені у збірці «Соломонова Червона Зірка», а це Антон Санченко, Юлія Стахівська, Світлана Поваляєва, Остап Сливинський та Павло Нечитайло.

Окрім того модерували зустріч такі знані в Україні митці як Тарас Прохасько, Андрій Любка, Лесь Белей та Григорій Семенчук.

Не обійшлось на фестивалі і без прикрих непорозумінь. Відкриття фестивалю в Яремче затримали на годину, через проблеми зі світлом. Спочатку говорилося про те, що Яремчанський РЕМ відімкнув світло. Організатори із Яремчанської сторони заявили, що це не правда, просто організатори із Франківська не туди підключили кабелі і світло вибило. Організатори ж із Франківська в свою чергу зазначили, що просто мережі не витримали навантаження і світло вибило.

Так чи інакше, через годину фестиваль розпочався і попри всі негаразди він насправді був цікавим. Зокрема, майстер класи із боді-арту зібрав багато відвідувачів. Та й не тільки він. Хоча, слід відзначити, що на фестивалі було мало жителі із самої Яремче.

Як відзначили в коментарях «Малакаві» представник організатора від Яремче у них було дуже мало часу, аби зробити рекламну кампанію, всього навського два тижні, саме тому яремчанці і не прийшли на літературну частину фестивалю.

За словами ж Ірини Малиновської, вони і не розраховували на жителів Яремче. Зазвичай, фестиваль відвідують іванофранківці та туристи.

Окрім того, каже Ірина Малиновська, фестиваль насправді організовували в останню хвилину. Спочатку думали його взагалі не проводити цього року, потім все ж вирішили, провести і організували таке потужне свято всього за два тижні.

До участі у фестивалі запросили тих митців, яких знають і люблять, і з якими п’ять років тому починали «Потяг до Яремче».

Детальніше про «Потяг до Яремче» читайте у наступних матеріалах «Малакави».

Леся, 27.08.2012 12:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини