День депутата не зібрав всіх обранців облради

Вчора пройшов День депутата. Проте, напевно, з огляду на літню пору та сезон відпусток депутатів облради було не так уже й багато.

«Кажуть мені: небагато людей, бо жнива почалися. А я кажу: політичні, бо в полі», - відкриваючи День депутата, пожартував Олександр Сич, голова обласної ради.

Спершу депутатам та запрошеним, Василь Скрипничук, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради, розповів про Програму захисту української мови на території Івано-Франківської області на 2012-2015 роки.

Він зазначив, що так як і було доручено, Програму розробляв виключно виконавчий апарат. При підготовці використовувалися подібні рішення, які розроблялися іншими радами в минулому, навіть 10 років тому.

Василь Скрипничук розповів, що виконавчий апарат напрацював програму з 50 пунктів та після розгляду, який провели 2 комісії, проект скоротився  до 20 позицій. Загалом, метою програми є створення необхідних умов для захисту і розвитку української мови на теренах Івано-Франківської області. Серед заходів для збереження мови -  збагачення духовного потенціалу молодого покоління шляхом створення україномовного продукту в місцевому телерадіопросторі, придбання й популяризація матеріалів з функціонування мови у суспільстві.

Після, Василь Скрипничук розповів про участь обласної ради у судових процесах. Депутати та запрошені були проінформовані, хто та за що судиться з обласною радою і яких успіхів досягли.

Галина Карп, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації, коротко охарактеризувала стан обласного бюджету. Щодо виконання обласного бюджету за І півріччя 2012, «обласний бюджет виконується, динаміка позитивна», - стверджує Галина Карп. А голова обласної ради зазначив: «Все зростає. Будем мати, що в кінці року ділити».

Леся, 21.08.2012 09:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини