ПАРЄ знову закликає звільнити Юлію Тимошенко до парламентських виборів

Парламентська Асамблея Рада Європи наполегливо закликає звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко до парламентських виборів.

Про це йдеться в заяві співдоповідачів ПАРЄ по Україні Майліс Репс та Маріетти де Пурбе-Лундін.

"Задля євроінтеграції України та її демократичного розвитку Тимошенко та Луценко мають бути звільнені до виборів, навіть, якщо їхні процеси оскарження вироків все ще продовжуватимуться", - заявили співдоповідачі.

«Ми знову закликаємо Президента Януковича вирішити це питання політичним шляхом, особливо, якщо суди неспроможні розглянути справи цих двох людей (Тимошенко та Луценка) найближчим часом (до виборів)», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Майліс Репс та Маріетта де Пурбе-Лундін привітали  звільнення колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

"Звільнення   Іващенка є важливим першим кроком вирішення питання ув’язнених колишніх урядовців, згідно із очікуваннями Асамблеї, висловленими в резолюції", - зазначають вони.

"Ми сподіваємось, що це його звільнення невдовзі продовжиться (звільненням) Луценка та пані Тимошенко, чиє перебування в ув’язненні шкодить подальшій європейській інтеграції України і кидає тінь на підготовку до парламентських виборів".

Леся, 17.08.2012 13:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини