Калуш на порозі катастрофи. Міський бюджет має страшні борги не тільки перед «Прикарпаттяобленерго», а і перед ТЕЦ, перед бізнесом — Ольга Сікора

У Калуші склалась надзвичайна ситуація, більше п’ятсот мешканців залишились без водопостачання, а все тому, що «Водотеплосервіс» заборгував підприємству «Прикарпаттяобленерго» за послуги більше мільйона гривень.

«Ця ситуація склалася через безгосподарність міського голови Калуша Ігоря Насалика, який витрачав страшні гроші з бюджету на свою піар-кампанію. Це і так звана, безкоштовна медицина. Це завезення ліків сумнівної якості. На це витрачалися гроші із бюджету. Зараз бюджет Калуша в страшних боргах», — повідомила «Малакаві» кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції ВО "Батьківщина" Ольга Сікора.

За її словами, проблема у «Водотеплосервісу» із боргами склалася не тому, що люди не платили за послуги водопостачання та водовідведення, а тому, що гроші, які виділялися на оплату боргів перед «Прикарпаттяобленерго» не доходили до підприємства.

Ольга Сікора говорить, що збирається звернутися до представників прокуратури, щоби вони перевірили стан проплат мешканцями Калуша.

«Можна взяти якусь точку відліку, наприклад, п’ять років і відстежити, як мешканці платили, куди йшли гроші, чи платило місто», — говорить Ольга Сікора.

Окрім того, вважає вона, що представники контролюючих органів мали би зацікавитися і роботою самого міського голови Калуша. За її словами, Ігор Насалик перебуває в місті не більше п’яти днів на місяць, а в трудовому табелі у нього стоять вісімки.

«Це все теж можна перевірити. Він, то в Києві, то за кордоном, а в табелі вказано, що він перебуває на своєму робочому місті», — каже Ольга Сікора.

Більше того, неприємності у калушан тільки починаються. Їм можуть відімкнути не тільки воду, а й світло і тепло, адже борги є не тільки перед підприємством «Прикарпаттяобленерго».

«Міський бюджет має страшні борги не тільки перед «Прикарпаттяобленерго», а і перед ТЕЦ, перед бізнесом. Діри в бюджеті страшні», — каже Ольга Сікора.

За її словами, внаслідок діяльності Ігоря Насалика, декілька приватних фірм міста збанкрутували.

«Насалик зумів переконати приватних підприємців, щоб вони почали ставити металопластикові вікна без складання відповідної угоди, мовляв, роботу треба почати вже, а договір складуть потім. Ті фірми, які повірили міському голові і не уклали договір, збанкрутували. Роботу вони виконали, а гроші їм так і не заплатили. Прості люди, які працювали на тих підприємствах залишились і без зарплат, і без роботи. Ті ж фірми, які уклали договір з міською владою, теж не отримали гроші, але вони тепер можуть відстоювати свої інтереси в суді», — каже Ольга Сікора.

Одним словом, Калуш на порозі катастрофи. Ігор Насалик, перебуваючи на посту міського голови, мав лише одну ціль – потрапити у Верховну Раду, тому бездумно витрачав кошти з міського бюджету на власний піар. Тепер ситуація насправді загрозлива. Те, що більше півтисячі калушан знаходяться без води, це лише перша ластівка, проблеми у місті можуть бути ще більшими.

До речі, у Калуші надзвичайна ситуація, а станом на сьогоднішній ранок Ігоря Насалика в місті не було.

Леся, 15.08.2012 11:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини