Громадяни будуть мати право народного вето - Чернега

Партія «УДАР» з приходом до парламенту планує провести децентралізацію місцевого самоврядування та акумулювати фінансові ресурси на рівні громад, а також надати повноваження громадам та громадянам в управлінні країною та контролем за державою.

Про це під час прес-конференції розповів голова Івано-Франківської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка»  Роман Чернега.

Від так, «УДАР» пропонує запровадити народну законодавчу ініціативу, народне вето (громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та місцевого самоврядування) та народний вотум недовіри (громадяни на референдумі зможуть відправляти у відставку голову держадміністрації, керівника міліції чи податкової, прокурора, суддю).

«Тобто, якщо ті рішення, які прийматимуться у майбутньому парламентом будуть суперечити національним інтересам та суверенності держави, то громадяни будуть мати право народного вето, чіткий механізм якого буде прописаний у законодавчому документі», - наголосив Роман Чернега.

Леся, 09.08.2012 08:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини