Влада заборонила діяльність кадрових агентств?

Вже зовсім скоро кадрові агентства можуть припинити свою діяльність. Це пов’язано з тим, що парламентарі ухвалили закону «Про зайнятість населення» відповідно до якого за словами юриста Дар'я Кирилова суб'єктам господарювання, які надають посередницькі послуги в працевлаштуванні, отримувати від громадян, яким надані такі послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди, відтепер заборонено.

Відтак, вводяться нові поняття такі як: «рекрутинг» ( послуги з підбору і оцінки кадрів, персоналу), «аутстаффінг»  (вивід співробітника за штат компанії-замовника та оформлення його в штат компанії-підрядника, при цьому він продовжує працювати на колишньому місці і виконувати свої попередні обов'язки, але обов'язки роботодавця по відношенню до нього виконує вже компанія-підрядник), «аутсорсинг» (передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду).

Як з’ясувалося частина кадрових агентств в місті Івано-Франківську вже мабуть, припинила свою діяльність або переходить у іншу площину роботи, адже їх стаціонарні та мобільні телефони вимкнені. Проте є й такі, які знають про новий закон та продовжують роботу мовляв «нас про це ще ніхто не попереджував».

Леся, 23.07.2012 10:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини