Змінено термін реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі

З 1 липня 2012 року податкові накладні у Єдиному реєстрі необхідно реєструвати протягом 15 календарних днів від дати виписки замість 20. Зазначене передбачено Законом України від 24.05.2012 № 4834-VI, який вступив в дію з 1 липня ц.р.

 Нагадуємо платникам, що з 1 січня 2012 року в Єдиному реєстрі необхідно реєструвати податкові накладні із сумою ПДВ понад 10 тисяч гривень та незалежно від розміру податку на додану вартість при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та імпортованих товарів.

 Не зареєстровані продавцем та заповнені з порушенням порядку податкові накладні не дають права покупцю включити суми ПДВ до податкового кредиту, але й не звільняють продавця від нарахування податкових зобов’язань.

 У разі відмови продавця надати податкову накладну заповнену та зареєстровану відповідно до вимог, покупець має право додати до податкової декларації з ПДВ заяву із скаргою на такого постачальника та копії підтверджуючих документів, які засвідчують факт отримання товарів. Такі дії є підставою для включення сум ПДВ до податкового кредиту.

 Ведення Єдиного реєстру податкових накладних забезпечує прозорий механізм автоматичного відшкодування ПДВ сумлінним платникам, упереджує включення цього податку до податкового кредиту фіктивними фірмами, дозволяє виявляти та ліквідовувати схеми мінімізації податкових зобов’язань податку на додану вартість.

 

ДПС в області

Леся, 17.07.2012 16:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини