Дивись на мене, як на рівного

Цього року уже традиційна акція Мальтійської Служби Допомоги «Дивись на мене, як на рівного» зібрала близько 300 учасників та глядачів. На Вічевому майдані міста учасники Молодіжного реабілітаційного клубу для молодих фізично неповносправних, що користуються інвалідними візками «Романтики» з допомогою мальтійців-волонетрів запрезентували показову акцію, щоб привернути увагу суспільства до необхідності надання інвалідам рівних можливостей для участі в культурному, соціальному, економічному житті України.

У неділю, 8 липня, в рамках проекту Мальтійської Служби Допомоги «Потрібно двоє: допоможи іншому – стань приятелем», була проведена уже традиційна щорічна акція «Дивись на мене, як на рівного». Близько 30 людей на інвалідних візках та мальтійці зібралися на Вічевому майдані, щоб привернути увагу суспільства до необхідності надання інвалідам рівних можливостей для участі в культурному, соціальному, економічному житті України. Учасники Молодіжного реабілітаційного клубу для молодих фізично неповносправних «Романтики» з допомогою мальтійців-волонетрів запрезентували для мешканців та гостей Івано-Франківська цілу програму. Там були і показові виступи, і долання перешкод у інвалідних візках активного типу, і хокей, і настільний теніс, і, звісно, танці!!! Ще однією родзинкою заходу стала танцювальна композиція людей на візках з волонтерами та учасників Народного танцювального колективу «Галицька Веселка». Цей фінальний спільний танець ще раз довів, що найважливіше – це бажання діяти і наполегливість, і тоді все збудеться!

«Думаю, що цей захід змінив уяву багатьох про людей в інвалідних візках,- ділиться враженнями Мар’яна, яка абсолютно випадково прийшла на сьогоднішнє дійство і вже встигла записатися у ряди мальтійців, - я просто побачила їх людьми повноцінними і сповненими життєвої енергії.».

Що ж до самого проекту «Потрібно двоє: допоможи іншому – стань приятелем», то він  спрямований на створення приятельських пар між волонтерами та молоддю з особливими потребами. Адже для фізично неповносправних – це шанс відчути себе потрібними, через активність та зайнятість інтегруватися в соціум, а для волонтерів – можливість змістовно заповнити вільний час, знайти нових друзів, уникнути впливу вулиці через підвищення соціальної активності.

Проект виконується за фінансової підтримки Карпатського фонду, Сканфонду та Мережі Нідерландських благодійних фондів для Східної і Центральної Європи.

Тож запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до участі в проекті. Деталі можна знайти на сайті Мальтійської Служби Допомоги http://www.malteser.if.ua.




Мальтійська Служба Допомоги

Леся, 10.07.2012 09:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини