Сьогодні продовжиться суд у справі Юлії Тимошенко

У вівторок, 10 липня, о 10.00, Київський районний суд м. Харкова продовжить судилище над лідером опозиції Юлією Тимошенко по сфабрикованій на замовлення режиму справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" у 1997-1998 роках.
 
Під час попередніх засідань суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський грубо порушував чинне процесуальне законодавство, на підставі якого здійснюється судовий розгляд кримінальних справ, про що неодноразово заявляв захист екс-прем‘єр-міністра.
 
Сторона захисту наголошувала на систематичному порушенні принців прозорості, публічності процесу, принципу рівності сторін. Юристи обурені абсурдним судовим рішенням, зокрема, щодо примусового проведення медико-судової експертизи, що не передбачено чинним законодавством.

"Все здійснюється з грубим порушенням чинного законодавства. Захисту не дозволяють заявляти клопотання, прокурорам - дозволяють, захисту не дозволяють говорити, прокурорам – дозволяють. Суддя обговорює декілька питань одночасно, не реагує на жодні зауваження. Це план, абсолютно чітко зрежисований та підготовлений особисто Віктором Януковичем і виконується його поплічником Ренатом Кузьміним, який публічно ще декілька днів тому заявив про призначення експертизи. Вони сьогодні це виконали", - заявляв  Сергій Власенко. 

ЗМІ та юристи вже охрестили цю сфабриковану справу як "справу про усні вказівки" проти лідера опозиції, оскільки Юлія Тимошенко з 1 січня 2007 року не мала жодного відношення до корпорації ЄЕСУ, оскільки була народним депутатом і місцем роботи, на той час, в неї була Верховна Рада України.
 
У листопаді 2005 року дві палати Верховного суду України вже винесли рішення щодо цієї справи та постановили, що жодних протиправних дій Юлія Тимошенко не вчиняла і справа щодо ЕЄСУ була закрита за відсутністю складу злочину.
 
Однак режим Януковича продовжує знущатися над Юлією Тимошенко, незаконно тримаючи її більше одинадцяти  місяців за гратами, фабрикує нові абсурдні обвинувачення, які міжнародні правозахисні організації та світові лідери розцінюють як політичне переслідування та розправу влади над лідером опозиції.
Леся, 10.07.2012 08:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини