Збільшено відповідальність за порушення при перетині залізничних переїздів

Президент України Віктор Янукович підписав закон, згідно з яким посилюється відповідальність за порушення при перетині залізничних переїздів

Закон № 4950-VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення правил руху через залізничні переїзди та перевезення пасажирів автомобільним транспортом» вносить зміни до статті 123 Кодексу Україна про адміністративні правопорушення, згідно з якими порушення особою, яка керує транспортним засобом, правил руху через залізничний переїзд, крім порушення, передбаченого частиною другою цієї статті, тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 425 грн).

Так, згідно з документом, збільшуються штрафи для водіїв за в'їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонено (з 20-25 до 50-70 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850-1190 гривень) з вилученням транспортного засобу.

Крім того, за це правопорушення водія можуть позбавити права водіння на термін від 6 місяців до 1 року з вилученням транспортного засобу.

За аналогічне правопорушення водій, який здійснює послуги з перевезення пасажирів або небезпечних вантажів він може бути позбавлений права водіння транспорту на термін від 1 року до 3 років.

Разом з тим документ встановлює, що перевезення пасажирів автобусами в нічний час, за винятком тих, які здійснюються на маршрутах загального користування в режимі регулярних перевезень, тягне за собою накладення на водіїв штрафу від 50 до 80 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850-1 360 гривень).

До перевезень пасажирів автобусами в нічний час (з 22:00 до 6:00) допускаються автобуси, обладнані тахографами реєстрації режимів праці та відпочинку водіїв.

Верховна Рада прийняла законопроект № 8747 № 8747 з урахуванням пропозицій Президента України підтримали 265 депутатів. Таким чином вносяться зміни в Кодекс про адміністративні з урахуванням пропозицій Президента України. Його підтримали 265 депутатів.

Проте було би непогано, аби встановили відповідальність і для пішоходів, які переходять колії у невстановлених місцях.

Леся, 03.07.2012 08:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини