На Прикарпатті у деяких районах немає відповідної кількості техніки для проведення жнив

Аграрії Івано-Франківської області завершують останні етапи підготовки збиральної техніки до жнив. Як зазначив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус, середнє навантаження на комбайн в області становить 123 гектари, що є в межах норми.

Проте кожен район області має різну кількість одиниць техніки внаслідок чого, окремі з господарств не зазнають чимало труднощів під час збирання врожаю.

«Навантаження на один комбайн у нас в межах норми. Але в таких районах, як, наприклад, Городенківський та ряд інших немає відповідної кількості збиральної техніки», - сказав Василь Брус.

Натомість губернонатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк наголосив, що в цьому є помилка працівників аграрного управління, які не надають відповідну інформацію для перекидання техніки з одного району в інший.

 «З цим фактом я зустрічався минулого року – одне господарство закінчило жнива, загнало комбайни і вони стоять. Я запитав у господарів чому вони не йдуть допомагати у інші райони? На що мені відповіли, що до них ніхто не звертається. Немає інформації. Тому ви повинні контролювати як ідуть жнива і відповідно робити перекидку техніки», - наголосив Михайло Вишиванюк.

 

Леся, 22.06.2012 12:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини