Що чекає на майбутніх першокласників?

Згідно нової програми для початкової школи на 2012 рік, яку затвердило Міністерство освіти та науки України вже з першого класу діти вивчатимуть іноземну мову, а з другого – інформаційні технології (інформатику). Також вводиться для першокласників природознавство.

Головний спеціаліст з питань загальної та середньої освіти Івано-Франківська Світлана Коцюбинська-Бойчук вважає що такі зміни є вимогою часу.

«Зміст даної програми дійсно ускладнений, але це і вимога часу. Діти зараз повинні розмірковувати, самостійно застосовувати вивчене на практиці, розвиватися відповідно до вимог суспільства, технологій», - сказала Світлана Коцюбинська-Бойчук

За новою програмою вчитимуться тільки майбутні першокласники, діти, які зараз навчаються у другому класі йтимуть за старою програмою.

На разі, однією з проблем для втілення нової програми є відсутність комп’ютерних класів для учнів початкової школи. Як зазначає Світлана Коцюбинська-Бойчук на її вирішення є ще рік, проте у Міністерстві на разі ніхто нічого не обіцяє.

Леся, 14.06.2012 14:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини