Будівельники обіцяють зірвати фінал чемпіонату ЄВРО-2012

У Києві на акцію протесту вчора вийшли робітники, які працювали над спорудженням будівельних об’єктів до ЄВРО-2012.

Як відомо, до бригад набирали тимчасових робітників, які приїхали до столиці на заробітки з усієї України. За словами людей, які протягом кількох років займалися спорудження головної футбольної арени стадіону «Олімпійський», умови праці та проживання були просто жахливими. Від так, не дотримувалися правила охорони праці, через що люди отримували травми і мали місце летальні випадки, субпідрядники платили дуже малі гроші або не давали їх взагалі, будівельникам доводилося мешкати у залізних вагончиках, нелегальних гуртожитках та у бараках за які сплачували частину своєї заробітної плати та терпіли знущання охорони.

Не краща ситуація склалася у будівельників, які споруджували терміналу аеропорту «Бориспіль». Роботодавець відмовлявся офіційно оформляти їх на роботу та не виплачує заробітну плату. Крім того, коли будівельники почали з’ясовувати де їх гроші, то у відповідь отримали погрози невідомих людей, які тримали у руках посвідчення працівників столичного УБОЗ і обіцяли фізичну розправу, якщо робітники не заспокояться.

Саме, тому, щоб захистити права будівельників коаліція «Соціальний рух», яка об'єднує низку профспілкових та громадських організацій, вимагає негайно припинити системні порушення трудових прав будівельників на об'єктах ЄВРО-2012 та інших будівельних об'єктах Києва, у повному обсязі виплатити робітникам заборгованість по заробітній платні та відшкодувати їм кошти за отримані на виробництві травми, забезпечити їх гідними житловими умовами, забезпечити суворе дотримання норм охорони праці на будівництві та перевести усіх робітників на трудові контракти, узгоджені із профспілками.

У разі, якщо їх вимоги не будуть виконані активісти обіцяють 1 липня 2012 року блокуватимуть фінал чемпіонату у Києві.

Леся, 08.06.2012 10:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини