За електроенергію з 1 травня доведеться платити більше

З першого травня українці платитимуть більше за електроенергію. Нові тарифи уже затверджені НКРЕ. В «Прикарпаттяобленерго» очікують, що чергове підвищення додасть їм роботи, адже знову може зрости кількість крадіжок електроенергії. Проте зазначають, що постараються запобігти всім крадіжкам і пройти перехідний період, який стосується зміни тарифів, без проблем.

Також в «Прикарпаттяобленерго» стверджують, що подорожчання буде стосуватися в основному великих домогосподарств, які споживають більше ніж 800 кВт/год на місяць.

Жителі міст, які споживають понад 800 кВт/год в місяць будуть платити за електроенергію з розрахунку  54,72 коп./кВт-год, жителі сіл - 50,58 коп./кВт-год. Жителі міст і сіл, які живуть в будинках, обладнаних електроплитами (споживають понад 800 кіловат в місяць) платитимуть трохи менше - 42 коп./кВт-год.

З 1 жовтня по 30 квітня (в опалювальний сезон) при споживанні більше 1800 кВт-год на місяць тариф також складе 42 коп./кВт-год.

При цьому, зазначені зміни тарифів на електроенергію не поширюються на 99 % сімей (на багатодітні і прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, гуртожитки, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, на населення, яке використовує електроенергії до 800 кіловат на місяць).


Леся, 27.04.2012 08:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини