Іноді рішення виконкому не достатньо, щоб демонтувати кіоски

Станом на 1 січня 2012 року виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради було прийнято 13 рішення про демонтаж 67 незаконно встановлених малих архітектурних форм. Станом на сьогодні по 7 об'єктах справи перебувають у суді, 16 - подали нові документи, 6 - виготовляють дозвільні документи, 35 - демонтовані та не демонтовано ще 3 МАФи. Вже у 2012 році прийнято рішення про демонтаж ще 16 об’єктів.

Про це повідомив заступника начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Микола Матіїв.

«За 2012 рік поступило три рішення, якими передбачено демонтаж 16 об’єктів. Станом на 10 квітня демонтовано 7 об’єктів. 22 лютого була проведена нарада щодо питань демонтажу МАФів, які залишилися і було доручення земельному відділу скласти відповідні документи, а юридичному - передати їх у суд», - розповів Микола Матіїв.

Як пояснив Микола Матіїв, іноді не можливо демонтувати такого роду споруди, через великі габарити або відсутність власника, тому такими проблемними об'єктами повинен займатися юридичний відділ, а не УЖКГ.

«Є об’єкти, які наприклад стоять між двома деревами і щоб їх його демонтувати, треба розрізати металеву конструкцію, а ми не можемо цього зробити. Тому треба приймати рішення виконкому, щоб демонтувати його у будь-який спосіб, бо юриста немає. Я не можу приймати рішення демонтувати його чи ні, бо коли справа доходить до суду, то юрист каже: «Ви таке рішення приймали, Ви і доповідайте». А в нас для цього є юрист», - сказав Микола Матіїв.

Окрім того, за словами Миколи Саєвича, є кіоски, які із автобусними зупинками є одним цілим, і якщо їх демонтувати, то руйнується вся конструкція, а власник, у свою чергу, цим користається та не подає
документів на продовження дозволу.

Леся, 18.04.2012 14:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини