Зінаїда Болюк стала на захист професійно-технічних училищ

Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали звернення начальника управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїди Болюк до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.


Воно стосувалося ситуації, яка склалася у професійно-технічній освіті, пов’язаної із проходженням виробничої практики та укладання угоди про працевлаштування випускників.


Як пояснила Зінаїда Болюк, у Законі «Про професійно-технічну освіту» є пункт, відповідно до якого, дітям, які проходять практику, повинні платити мінімальну заробітну плату, з якої 50% слід перераховувати на рахунок училища, а це на практиці здійснити не можливо.


«У зв’язку з тим, що учні професійно-технічних училищ у більшості випадків є неповнолітніми, то офіційно прийняти на роботу їх практично не можливо. Крім того, є цілий ряд робітничих професій, які вимагають спеціального дозволу при прийнятті на роботу, а він видається разом з дипломом.

Проте, в угоді з підприємствами відсутній пункт про оплату праці. На сьогодні проводяться масові перевірки професійно-технічних закладів і там, де цей пункт випущений, порушують кримінальні справи. На сьогодні вже відкрито чотири кримінальних справи.

Тому, ми звертаємося до влади, щоб такий пункт у законі виключити, а на час врегулювання нормативно-правових актів оголосити мораторій на перевірку професійно-технічних закладів», - закликала Зінаїда Болюк.


«За» проголосувало 72 народних обранці.

Леся, 06.04.2012 15:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини